Hűsítő, málnás finomság, sütés nélkül

Málnás - mascarpone "torta"

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom a nyarat. Rengeteg gyümölcs érik és mindenhogy fogyaszthatók. 

Az előző posztban, a cseresznyés piténél, leírtam nektek, hogy mennyire nem szerettem a gyümölcsöt és a sütit együtt! Erre most egy újabb ilyen finomság receptjét írom le!

Igazi friss, nem túl édes és sütés nélkül kell elkészíteni, ami ebben a kánikulában, valljuk be, ez hatalmas előnye, bármelyik sütemények.

Ilyenkor rengeteg a grill party, szalonna sütés, de akár tortának is elkészíthető, díszítéssel együtt.

A málnát persze ízlés szerint bármilyen gyümölcsre le lehet cserélni, de akár ki is lehet hagyni belőle. Ez már tényleg csak rajtatok áll! 

Itt van hát a recept és készítsétek el! Higgyetek nekem, nagy sikere lesz. 

Hozzávalók:

200g Vegán vajas keksz (lehet házi, lehet bolti, de használható darált háztartási keksz is hozzá) 

100g olvasztott vaj

250g mascarpone

250g krémes túró 

250g rögös túró 

200g porcukor

1 csomag vanilis cukor

1 dl tej

2 marék málna 

1 tasak zselatin por (vagy amennyit a csomagolás ajánl ehhez a mennyiséghez) (nem torta zselé �, jartam mar így)

Elkészítés: 

A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd finoman belenyomkodjuk egy tortaforma aljába. Ezt utána betesszük a hűtőbe és neki állunk a "krémnek"! 

Leturmixoljuk a málnát (vagy szűrőn átpaszírozzuk) 

A mascarponét, túrót, cukrot összekeverjük. Ha kész, hozzákeverjük a málnát és félre tesszük. (Fontos , hogy ne tegyük hűtőbe, mert a meleg zselatint kicsapja és nem tudjuk belekeverni) 

Elkészítjük a zselatint a csomagoláson leírtak alapján, majd hozzá keverjük a túrós "krémhez". 

Ráöntjük a keksz alap tetejére és mehet vissza a hűtőbe néhány óra hosszára. Ez az idő attól függ, hogy milyen hideg a hűtőnk valamint, hogy a zselatin mennyiségét jól választottuk-e meg. 

És voala :

img_20220625_142748.jpg

Jó étvágyat hozzá!