Hűsítő, málnás finomság, sütés nélkül
Málnás - mascarpone "torta"
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom a nyarat. Rengeteg gyümölcs érik és mindenhogy fogyaszthatók.
Az előző posztban, a cseresznyés piténél, leírtam nektek, hogy mennyire nem szerettem a gyümölcsöt és a sütit együtt! Erre most egy újabb ilyen finomság receptjét írom le!
Igazi friss, nem túl édes és sütés nélkül kell elkészíteni, ami ebben a kánikulában, valljuk be, ez hatalmas előnye, bármelyik sütemények.
Ilyenkor rengeteg a grill party, szalonna sütés, de akár tortának is elkészíthető, díszítéssel együtt.
A málnát persze ízlés szerint bármilyen gyümölcsre le lehet cserélni, de akár ki is lehet hagyni belőle. Ez már tényleg csak rajtatok áll!
Itt van hát a recept és készítsétek el! Higgyetek nekem, nagy sikere lesz.
Hozzávalók:
200g Vegán vajas keksz (lehet házi, lehet bolti, de használható darált háztartási keksz is hozzá)
100g olvasztott vaj
250g mascarpone
250g krémes túró
250g rögös túró
200g porcukor
1 csomag vanilis cukor
1 dl tej
2 marék málna
1 tasak zselatin por (vagy amennyit a csomagolás ajánl ehhez a mennyiséghez) (nem torta zselé �, jartam mar így)
Elkészítés:
A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd finoman belenyomkodjuk egy tortaforma aljába. Ezt utána betesszük a hűtőbe és neki állunk a "krémnek"!
Leturmixoljuk a málnát (vagy szűrőn átpaszírozzuk)
A mascarponét, túrót, cukrot összekeverjük. Ha kész, hozzákeverjük a málnát és félre tesszük. (Fontos , hogy ne tegyük hűtőbe, mert a meleg zselatint kicsapja és nem tudjuk belekeverni)
Elkészítjük a zselatint a csomagoláson leírtak alapján, majd hozzá keverjük a túrós "krémhez".
Ráöntjük a keksz alap tetejére és mehet vissza a hűtőbe néhány óra hosszára. Ez az idő attól függ, hogy milyen hideg a hűtőnk valamint, hogy a zselatin mennyiségét jól választottuk-e meg.
És voala :
Jó étvágyat hozzá!